13.4.2010

Linkitin

Ensimmäisen kipinän sosiaaliseen mediaan eli someen sain pari vuotta sitten asiakkaaltani, joka kertoi kokemuksistaan LinkedIn-käyttäjänä. Pyysin häntä linkittämään minutkin mukaan. Koska sana LinkedIn on monen suussa hankala, päätän tässä samalla tehdä fennolingvistisen innovaation ja antaa kyseiselle medialle käyttönimen Linkitin, sillä linkittimestä siinä on kyse.

Toisin kuin monet, en ole hyödyntänyt Linkitintä urani etenemisen apuna. En myöskään ole etsinyt aktiivisesti uusia bisneskontakteja. Eniten inspiraatiota olen saanut Linkittimen Leadership Think Tankista, jossa on ollut meheviä keskusteluketjuja johtamisesta. Parasta antia on jo muutaman kuukauden ajan jatkunut keskustelu managementin ja leadershipin välisestä suhteesta. Meille suomalaisille kyseinen jaottelu ei ole ollut merkityksellinen, ennen kuin englannista tuli bisneskielemme.

Linkitin on esimerkki siitä, että some sopii syvällisen keskustelun alustaksi. Totta, mamupuheita ja herjoja on Facebookissa, jota arkisemmin kutsutaan Naamakirjaksi, sekä internetin keskustelupalstoilla. Väitän silti, että somessa on valtavan paljon asiallista keskustelua, mielenkiintoisia ajatuskokeita, reipasta väittelyä omilla nimillä sekä aforisminomaisia teräviä analyysejä.

Lisäksi some tarjoaa linkkejä esimerkiksi mielenkiintoisiin blogeihin. Muutama päivä sitten linkkauduin Esko Kilven blogiin, jossa hän vertaa Caravaggion taideteoksen 1600-luvulla saamaa kohtelua nykyiseen johtamisen idealisointiin. Samaan hengenvetoon luin useita Kilven blogeja. En ehkä olisi hoksannut lukea niitä ilman somesta saamaani vinkkiä - Linkitin on myös vinkitin. Jos osaisin käyttää digimediaa yhtä hyvin kuin Kilpi, olisin liittänyt edellisiin virkkeisiin tagin, jolle en tunne suomenkielistä vastinetta (täky?) mutta jota klikkaamalla olisit päässyt suoraan mainitsemaani blogiin. Toivon, että löydät tiesi sinne googlaamalla.

Facebookissa piipahdan useimpina päivinä. Teen kysymyksiä, heitän mieltäni askarruttavia ärsykkeitä, otan osaa joihinkin keskusteluihin. Lähes aina vilkaisen, mitä oman nuorisoni mielessä liikkuu. Kerran valmistin kokonaisen esitelmän vastauksista ja mielipiteistä, joita sain esittämääni kysymykseen. Vastaukset olivat niin hyviä, ettei niihin kovin paljon omiaan tarvinnut lisätä. Muistin mainita lähteeni.

Linkittimen management-leadership -keskusteluun tulleiden kommenttien määrä puhkaisee lähipäivinä tuhannen haamurajan.

Ei kommentteja: